Fem fakta om Chiles Hovedstad, Santiago de Chile

1. Santiago de Nueva Extremadura (Santiago av Ny Extremadura) ble grunnlagt 12.02.1541 av den spanske Conquistadoren Pedro de Valdivia på oppdrag for Pizarro. Bakgrunnen for navnet var til ære for den spanske skytsengelen Jakob (Santiago betyr "Sankt Jakob" på spansk).

2. Byen har i dag i overkant av 6 millioner innbyggere (mer enn hele Norges befolkning til sammen), og mer enn 7 millioner dersom vi regner med omliggende områder. Noe som gjør den til en av Sør- og Nord-amerikas største byer.

3. Selv om Santiago er landets hovedstad, møtes kongressen som regel i havnebyen Valparaíso som ligger omtrent 12 mil unna.

4. Santiago ligger drøyt 500 meter over havet, i Valle Central, som er den store dalen som ligger som en forsenkning mellom kystfjellene mot Stillehavet og de mektige Andesfjellene. Sistenevnte kan ses uansett hvor du befinner deg i byen (som på bildet nedenfor).

Santiago

5. Et "must" for de fleste besøkende til byen, er den karakteristiske San Cristobal-åsen (Cerro San Cristóbal) midt i byen. Fra "byens tak", 300 meter over resten av Santiago, har du god utsikt i alle retninger. Her finner du også byens største grøntområde. Parken "Parque Metropolitano de Santiago", inneholder dessuten en rekke attraksjoner, deriblant dyrepark og lekeapparater for barna.

(Denne siden ble sist endret 25.02.2019)