Quiz - spørsmål og svar - Test din kunnskap om verdens hovedsteder

Spørrekonkuranser er morsomt, og ved å konkurrere mot hverandre blir innlæringen en lek! En fin måte å utjevne kunnskapsforskjellen mellom de voksne og barna i familien, er å stille spørsmålene med middels og høy vanskelighetsgrad til de voksne familiemedlemmene, og de lette spørsmålene til de minste. Bruk gjerne også verdensdellistene til å lage egne quizoppgaver. Lykke til, og måtte den beste vinne!

(Tips! En effektiv måte å lære seg alle byene på, er ganske enkelt å skrive ut lister og legge dem i bladhaugen på do!)

Lær barna hovedstedene:

Tips! Lær barna alle verdens hovedsteder med en enkel konkurranse på sengekanten hver kveld eller på bilturen: Start med nabolandene våre og de største landene i verden (f.eks. Sverige, Danmark, England, USA og Frankrike.) Hver gang barna svarer feil starter du forfra på listen igjen (spør alltid om landene i samme rekkefølge).

Når de førte hovedstedene sitter "på rams" (de første huskes bedre, siden de blir gjentatt hver gang barnet svarer feil og må begynne forfra igjen), kan det være lurt å endre litt på rekkefølgen - eventuelt skifte til en annen verdensdel. Etterhvert som ukene går, vil du bli forbløffet over hvor mye de husker. (Foto: Dreamstime.com)

(Denne siden ble sist endret 08.11.2017)