Dhaka, en av verdens største byer

1. Bangladesh' hovedstad Dhaka, ligger lokalisert omtrent midt i landet ved den enorme elva Burigangaelven. Det har vært bosetninger her i nesten to tusen år, men folketallet nærmet seg ikke en million før den ble en del av Mogulriket på 1600-tallet.

2. Tett befolket. Byen topper faktisk listen over antall innbyggere per kvadratkilometer. Tar man med omliggende områder, har storbyområdet Dhaka i følge engelske Wikipedia 18,89 millioner innbyggere, noe som gjør den til en av verdens mest folkerike byer.

3. Hektisk er bare forbokstaven. For å sitere Lonelyplanet: "Dhaka er ikke et rolig, avslappende sted. Byen, sprekkferdig med nesten 17 millioner innbyggere (som mesteparten av tiden ser ut til å sitte fastlåst i samme trafikkork som deg), er et herlig bråkete og kaotisk sted som bobler over av energi."

(Artikkelen fortsetter etter bildet) Lalbagh fort . Pari Bibis gravkammer | Foto: Dreamstime.com.

4. Byen har mye å by for den historieinteresserte. Ta f.eks. turen innom det uferdige borgkomplekset, Lalbagh fort, fra Mogultiden. Shaista Khans (Mogulenes guvernør for Bengal) datter Pari Bibi døde under byggingen, og faren mente derfor at fortet bragte ulykke, slik at det ble aldri fullført. Pari Bibis mausoleum (bildet), er et av de mest kjente severdighetene i Dhaka.

(Denne siden ble sist endret 02.10.2018)